Vitalus 088 - 259 259 8

BHV cursus basis

Volg nu bij Vitalus de officiele 2-daagse BHV cursus basis volgens de landelijke richtlijnen van het NIBHV. Daarmee bent u verzekerd van een landelijk erkend diploma. Voor de BHV theorie ontvangt u het BHV cursusboek van het NIBHV.

Vraag een offerte aan om de BHV cursus op uw locatie (in-company) te verzorgen (voor groepen vanaf 5 deelnemers). Heeft u 1 of 2 bedrijfshulpverleners? Meld u zich dan aan op de BHV cursusagenda. Hier ziet u onze BHV trainingslocaties met een actueel overzicht van de geplande BHV cursussen volgens de landelijke richtlijnen van het NIBHV.

Onze BHV cursussen worden verzorgd door deskundige docenten met praktijkervaring die zijn gecertificeerd bij het NIBHV, Oranje Kruis en Nederlandse Reanimatie Raad. Wij vinden het belangrijk dat uw mensen goed opgeleid worden. Vitalus staat voor kwaliteit.

Waarom bedrijfshulpverlener?

We leiden uw collega’s op zodat zij deskundige bijstand kunnen verlenen bij een calamiteit. Denk aan brand, ongevallen en situaties waarbij het gebouw ontruimd moet worden.

Ga naar cursusagenda >>

 Cursusprijs: € 265,-

   
  Certificaat  Officieel NIBHV diploma
  Cursusduur  2 cursusdagen
  Tijd
 8:30 – 16:00 uur
  Geldigheid  1 jaar
  Lesmateriaal  Cursusboek
  In-company  Offerte
  Op trainingslocatie
 € 265,- excl. BTW
  

Lesprogramma

Op de eerste cursusdag wordt les gegeven in spoedeisende- en niet-spoedeisende hulp. Op de tweede dag volgen de onderwerpen brandbestrijding, ontruiming & communicatie. Dit is inclusief een leerzame blustraining.

 

Veelgestelde vragen BHV cursus

Hoeveel BHV-ers heb ik nodig?
Aan de hand van de restrisico’s en de aard en grootte van het bedrijf dienen één of meer werknemers te worden aangesteld als BHV’er (artikel 15 lid 1 Arbeidsomstandighedenwet). Te allen tijde dient minimaal één medewerker beschikbaar te zijn voor Bedrijfshulpverlening. Bij het organiseren van de BHV dient de werkgever rekening te houden met ziekte, vakantie en ploegendiensten om de continuïteit van de BHV te waarborgen.

Wat zijn de taken van de BHV-ers?
De taken van de BHV’er(s):
• het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
• het beperken en bestrijden van brand en beperken van de gevolgen van ongevallen;

• het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen.

Moet een klein bedrijf ook over BHV beschikken?
Ja, elke werkgever is verplicht om BHV te organiseren. In kleine bedrijven kan de werkgever zelf de BHV-taken uitvoeren. In deze situatie dient hij/zij wel een BHV-er aan te wijzen om bij afwezigheid te vervangen. Om aan de eis te voldoen dat er altijd een BHV-er aanwezig dient te zijn.

 

Vraag direct een offerte aan

Reserveer direct uw cursus via onze cursusagenda
of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!