Vitalus 088 - 259 259 8

 

 

Vanaf 1 Januari 2018 zijn kinderdagverblijven en peuterspeelzalen verplicht hun werknemers op te leiden tot eerstehulpverleners.

 

Eerste hulp aan kinderen

Stel u wilt de cursus “Eerste hulp aan kinderen” volgen? U werkt bij een kinderdagverblijf, gastouder opvang, peuter speelzaal, basisschool of in het voortgezet onderwijs? Dan is het volgen van de cursus eerste hulp aan kinderen van levensbelang. Vitalus, specialist op het gebied van EHBO cursussen verzorgt deze cursus al meer dan 15 jaar.

Deze cursus verzorgen we in-company en op verschillende trainingslocaties. Vraag een vrijblijvende offerte op maat. Bekijk ook onze cursusagenda met een actueel overzicht.

Wetgeving

Vanaf 1 januari 2018 dient op elk kinderdagverblijf en peuterspeelzaal altijd een werknemer aanwezig te zijn met een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Sinds 2015 zijn gastouders al verplicht een geldig en erkend EHBO-certificaat te bezitten. Niet alle certificaten en diploma’s voldoen aan de IKK verplichting (IKK: Wet op Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Alleen de certificaten die vermeld staan in het register EHBO-certificaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voldoen aan deze eis.

Module brandbestrijding, ontruiming & communicatie

De cursus eerste hulp aan kinderen kan worden aangevuld met de module brand en ontruimen. U ontvangt dan het volledig BHV certificaat en bent u als bedrijfshulpverlener (BHV-er) in uw organisatie inzetbaar.

    Cursusduur  4 uur (met EHBO diploma) 8 uur zonder geldig EHBO diploma
    Tijd  Ochtend /middag/ avond
    Certificaat  Oranje Kruis certificaat
    Geldigheid  1 jaar
    Lesmateriaal  Cursusboek of E-learning
    Arrangement  Lunch (overdag), koffie en thee
    Aantal  6-15 personen
    Prijs  Offerte

Onderwerpen cursus eerste hulp aan kinderen 

1. Het kind en zijn omgeving.
2. 5 belangrijke punten.
3. Preventie, kindermishandeling, stoornissen in het bewustzijn en ademhaling.
4. Ernstige bloedingen, uitwendige wonden, brandwonden.
5. Ontwrichting, botbreuken, kneuzing, verstuiking, botbreuken, oogletsel.
6. Vergiftiging, electriciteitsongevallen, koude- en warmteletsels.
7. Kleine ongevallen en plotseling optredende ziekteverschijnselen.
8. Verband- en hulpmiddelen.

Examen en certificaat

Aan het einde van de cursus wordt er een toets afgenomen volgens de normen van het Oranje Kruis. De EHBO-er kan na afloop dit laten bijschrijven op zijn of haar diploma.

Herhalingscursus

Cursisten met een geldig EHBO diploma dienen jaarlijks een herhalingscursus van 4 uur te volgen. Dit geldt ook voor mensen die geen EHBO-diploma hebben.

In-company cursus

Deze cursus verzorgen we in-company en in verschillende trainingslocaties aan groepen. Bekijk onze cursusagenda met een actueel overzicht.

 

Vraag direct een offerte aan

Reserveer direct uw cursus via onze cursusagenda
of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!