Vitalus 088 - 259 259 8

 

Cursusduur 2 dagen (met week er tussen)
Tijd 08.30 uur – 16.00 uur
Lesmateriaal Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat NIBHV certificaat + diploma
Geldigheidsduur
1 jaar
Cursusprijs Offerte

Ploegleider BHV

Bij een calamiteit in uw bedrijf is het noodzakelijk dat iemand op een efficiënte manier de leiding neemt. Meestal is dit de ploegleider. Een goede communicatie en coördinatie kan daarbij van levensbelang zijn.

Vanaf 3 – 4 deelnemers kunnen we de opleiding voor ploegleider BHV in uw bedrijf verzorgen. De cursus verzorgen we volgens de landelijke richtlijnen van het NIBHV. (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening).

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de communicatie, het leiding geven aan de BHV-ers en het oefenen van uiteenlopende scenario’s. De opleiding wordt gegeven door brandinstructeurs (brandweermensen).

Ploegleider BHV programma

  • Wet en regelgeving Bedrijfshulpverlening en de rol van Ploegleider.                                                                              Ga naar cursusagenda >>
  • Werken met scenario’s.
  • Leidinggeven aan de BHV-inzet.
  • Alarmering- en communicatiemiddelen.
  • Salvage.

Cursusduur

Wij adviseren een cursusduur van 2 dagen (niet aanééngesloten). Tussen beide dagen zit minimaal 1 week. Gedurende beide lesdagen worden de praktijkhandelingen beoordeeld. De korte, praktijkgerichte cursus wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Vooropleiding

U bent bedrijfshulpverlener (BHV-er).

Examen en certificaat

De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen en een werkstuk. Na afloop ontvangt u het officiele NIBHV Diploma voor Ploegleider BHV.

In-company cursus

Vanaf circa 3-4 deelnemers kan de cursus in uw bedrijf gegeven worden. Oók in de avonduren en het weekend. Vraag daarvoor een offerte aan.

Herhalingscursus voor ploegleider BHV

‘Oefening baart kunst’. Tijdens de herhalingscursus van 1 dag worden de kennis en vaardigheden van de ploegleider weer opgefrist, ervaringen uitgewisseld, procedures weer aangescherpt en scenario’s geoefend. Dit gebeurt in groepsverband, maar wordt ook alleen uitgevoerd. Aandachtspunten blijven de communicatie, coördinatie en de aansturing van de mensen. Het is van belang om deze herhalingscursus regelmatig te volgen.

Cursusduur

1 lesdag van 9:00 -16:00 uur. De korte, praktijkgerichte cursus wordt verzorgd door zeer ervaren brandweerdocenten.

 

Vraag direct een offerte aan

Reserveer direct uw cursus via onze cursusagenda
of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!