Vitalus 088 - 259 259 8

Ontruimingsplattegronden op maat gemaakt

 

 

Op strategische plaatsen in uw gebouw voor het aangeven van de vluchtroutes en andere belangrijke informatie.

De plattegronden maken we conform de NEN-normen. Talen: Nederlands, Engels. Handig voor bijvoorbeeld hotels en internationale bedrijfsomgeving.

Ze worden ingelijst in een mooie aluminium kliklijst of we maken ze op plexiglas voor een luxe uitstraling. Ook ontvangt u de tekeningen digitaal, handig voor uw administratie.

Ontruimingsplattegronden

Wat zijn ontruimingsplattegronden?
Ontruimingsplattegronden zijn tekeningen op A3 formaat (30 x 40 cm.) die op strategische plaatsen in het gebouw worden geplaatst. Het personeel en bezoekers worden op deze manier geinformeerd hoe men het gebouw bij een noodsituatie moet verlaten. In het kader van de brandveiligheid dienen deze tekeningen in het gebouw aanwezig te zijn.

Vitalus is marktleider op dit gebied. We bieden hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen en werken conform de huidige NEN-normen.Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring geven we advies en maken vrijblijvend een offerte op maat voor uw bedrijf.

Waar plaats je de ontruimingsplattegronden?
De plattegronden worden op strategische plaatsen opgehangen waar mensen langs lopen of bij elkaar komen. Denk aan verkeersruimtes als gangen en hallen, kantines, in de buurt van liften, wachtruimtes en toiletgroepen. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen we u adviseren welke plaatsen op uw verdieping of gebouw daarvoor geschikt zijn.

Verder is het belangrijk dat de BHV-ers en brandweer bij een calamiteit snel beschikken over een overzichtstekening van de verdieping(en). Ze krijgen dan een goed beeld van de indeling van elke verdieping zodat ze effectief kunnen handelen. Denk bijvoorbeeld aan brand.

Voldoen aan nieuwe NEN-EN-ISO 7010 en herziene 1414 norm
Wereldwijd is er een nieuwe internationale standaard ingevoerd voor veiligheidssymbolen: de NEN-EN-ISO 7010. Ook in Nederland is men verplicht deze nieuwe symbolen te gebruiken en wij lopen hier in voorop. Helaas zijn er nog aanbieders die ontruimingsplattegronden aanbieden die niet voldoen aan de huidige NEN-eisen.

Ontwerp
De ontruimingsplattegronden worden door onze bouwkundig tekenaars gemaakt op A-3 formaat en groter, conform de nieuwe NEN-ISO normen en laatste trends en ontwikkelingen. Het ontwerp sluit volledig aan op uw huisstijl. We voegen uw huiskleuren en logo toe, zodat het een passend geheel wordt. U heeft keuze uit verschillende lijsten en materialen. Voor het bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan maken we de tekeningen op A4-formaat. Vitalus onderscheidt zich door haar professionaliteit, gunstige prijsstelling en een goede service.

Plattegrond op plexiglas   Instructiekaart op A4

Instructiekaarten
Naar wens maken we ook instructiekaarten op A4 formaat met de veiligheidsinstructies; wat te doen bij een ongeval, brand of ontruiming. U kunt deze instructiekaarten naast de ontruimingsplattegrond ophangen of verspreiden over de gangen en andere ruimtes. Heel handig als u iedereen duidelijk wilt maken wat de veiligheidsinstructies zijn!

Onze werkwijze
Op basis van tekeningen van het gebouw maken we de concept tekeningen. Er wordt rekening gehouden met eventuele verbouwingen en nieuwe indelingen in het gebouw. De concept tekeningen worden u aangeboden ter controle en daarna definitief gemaakt. Het resultaat zijn plattegronden die volledig aansluiten op uw bedrijfssituatie. Onze klanten komen uit praktisch alle branches, van MKB-bedrijven tot multinationals.

Enkele voorbeelden
Onderstaand vind u voorbeelden van enkele klanten waarvoor we de plattegronden gemaakt hebben. Appartementen, scholen, winkelcentra, sportcentra, autobedrijven, productiebedrijven, groothandels, instellingen, distributiecentra, kantoren, zwembaden, medische centra, kinderdagverblijven, mediabedrijven, investeringsbedrijven, transportbedrijven etcetera. Op verzoek sturen we onze lijst met referenties toe.

 

 

 

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!